Japan Fes Case Study

Draadloos netwerk voor ticket scanning, cashless betalingen

· Events,Cashless Payment System,Tijdelijk internet,Chiro Fuif,Satelliet internet

Via onze partner Entrytickets  - dé oplossing voor ticket verkoop/scanning en cashless payments - moch Astro Rent gedurende een heel weekend een tijdelijk netwerk voorzien voor het Japanse cultuur festival Japan Fes in het Kapermolen park in Hasselt.

De organisatie van Japan Fes wou zeker zijn dat hun 25 standhouders de cashless betalingen konden verwerken als er veel bezoekers tegelijkertijd aanwezig waren. Vaak is dat het moment dat de mobiele data dekking het laat afweten.

broken image

Voor Astro Rent was dit de ideale gelegenheid om te tonen dat onze tijdelijke netwerken ook voor grotere evenementen een goede keuze zijn. Het festival besloeg ongeveer 1,2 hectare van het Kapermolen Park. Een belangrijke uitdaging was het feit dat het terrein uit 2 delen bestond dat gescheiden werd door een bos met dichte begroeiing.

broken image

We kozen voor een backbone bekabeling met daarvan aftakkingen om beide delen van een tijdelijk netwerk te voorzien. Een goede spreiding en vooral zorgvuldige configuratie van het WiFi netwerk zorgden voor een optimale dekking van het gehele terrein. Er werd gebruik gemaakt van satelliet internet. De precies gekozen positie van de schotel zorgde voor een verbinding zonder enige downtime.

 

Enkele statistieken

- 25 standhouders verspreid over het terrein

- ongeveer 1,2 hectare terrein met wifi te dekken

- bijna 750m bekabeling

- 10 access points om een goede dekking voor alle standhouders te waarborgen

- netwerk gedurende 16 uren online op batterij backup

- 49 verbonden clients

- 14 GB datavolume gedurende 2,5 dagen

 

Organiseer je ook een evenement en wil je net zoals Japan Fes zich geen zorgen willen maken over hoe ze online geraken neem dan zeker contact op met Astro Rent via verhuur@astrorent.eu of whatsapp +32 456 71 78 25.

broken image

Website: https://www.astrorent.eu
Whatsapp: +32 456 71 78 25
Email: verhuur@astrorent.eu